Szülői tájékoztató a 3. hullám után

-

2021-04-14 07:28:42

print | edit


Kedves Szülők! 

A sajtóban megjelent hírek szerint, és a kormányrendelet alapján április 19-én nyitnak az óvodák. 

Néhány tudnivalót szeretnék megosztani a családokkal: 

Alaposan felkészültünk a nyitás utáni időszakra. Kollégáim a szabadság letöltése után az elmúlt hetekben is dolgoztak. Takarítottak, fertőtlenítettek, mostak, vasaltak, javítottak. Segítettük a szülőket pedagógiai tartalmakkal, megkönnyítve az otthoni gyermekfelügyeletet, és a hasznos időtöltést. 

Hálásan köszönöm minden kollégámnak a munkáját, és Önöknek is az otthoni-több szerepben való- helytállást. Tudjuk, hogy egy vagy több óvodás-, és iskolás korú gyermek mellett hatékonyan dolgozni rendkívül nehéz és megerőltető feladat. Azt is tudjuk, hogy sok szülő a nehézségek ellenére is örül annak, hogy soha vissza nem térő lehetőség van arra, hogy a gyermeke fejlődését segítse és figyelemmel kísérje. Ebben az élethelyzetben helye van ezeknek a vegyes érzelmeknek. 

Tudjuk, hogy nagyon nehéz hat hét áll mögöttünk. Bízom benne, hogy egészségben teltek napjaik, és nem érte a családjaikat veszteség. Mint mindig, most is biztonságos környezet várja a gyermekeket.  

Munkatársaim – az óvodapedagógusok, a dajkák, pedagógiai asszisztensek, az óvodatitkár, a konyhán dolgozók és a gondnok egyaránt – a húsvét előtti és utáni időszakban megkapták első védőoltásukat. 

Mi is nagyon szeretnénk, ha április 19-től valóban visszatérhetnénk az óvodába.  

Április 19-től a 2020. októberében kialakított és működtetett szabályok szerint működik majd az óvoda. 

Reggeli érkezéskor, a hőmérőzés után, most is csak a kiscsoportosokat kísérhetik be a szülők. Természetesen tudjuk, és alkalmazkodunk ahhoz, hogy a több hetes szünet után kicsit nehezebb lesz az elválás.  Kérjük, hogy továbbra is gyermekeiket csak 1 felnőtt kísérje be az óvodába.

Továbbra is csak tünetmentes gyermekek járhatnak óvodába. A testhőmérséklet mérés után a középső-, és nagycsoportosokat a kollégáim kísérik a csoportjaikba, ahol az óvó nénik is segítenek az átöltözésben és a holmijaik elrendezésében. 

Az orrot és a szájat eltakaró maszk viselése felnőtteknek kötelező az intézmény egész területén!

Hétfőn még nem tartunk az érintett csoportokban testnevelés foglalkozást. Ezen a napon inkább sokat beszélgetünk, játszunk, örülünk egymásnak. 

Délután egyenlőre beengedünk gyermekenként 1 szülőt, de kérjük, hogy a legszükségesebb időt töltsék az épületben. Az öltözőkben továbbra is csak 2 felnőtt  tartózkodhat egyszerre. 

Továbbra is kérjük önöket, ha a közvetlen családban történik igazolt megbetegedés, az a gyermek otthontartását indokolja. Kérem, hogy minden igazolt Covid pozitív esetben, akár a gyermek, illetve a vele egy háztartásban élő személy megbetegedése esetén értesítsék az óvodát!  

Aki szeretné továbbra is otthon tartani a gyermekét, azoknak a gyerekeknek igazolt távolléte, csak kérjük, hogy jelezzék nekünk a jmkovoda@jmkovoda.hu e-mail címre.

Vigyázzanak családjuk és maguk egészségére, köszönöm, hogy felelősen gondolnak munkatársaim egészségvédelmére is!  

Várjuk szeretettel vissza a gyermekeket! 

  

A nevelőközösség nevében: 

Rácz Ágnes 

intézményvezető