Változások a vírus miatt

-

2020-12-14 02:18

print | edit


Tisztelt Szülők! 

 

A jelenlegi járványügyi helyzettel kapcsolatosan tájékoztatom Önöket:

Az Újpesti Koronavírus- járvány  Elleni Védekezésért Felelős Operatív Törzs a betegség megelőzése és a járvány terjedése miatt a következő javaslatot teszi az intézményi dolgozók, és az intézményt látogató gyermekek érdekében, melyet kérünk betartani.

 

 

Amennyiben a szülő/k a gyermekkel, vagy nélküle külföldre utaznak, illetve külföldről hazatérnek, vagy érintkeznek a veszélyeztetett országokból érkező állampolgárokkal, ezt kötelesek bejelenteni az intézményvezetőknek, és betartani a 40/2020( III.11.) Korm. rendelet 3.§(3) bekezdésében foglaltakat, mely szerint a Kormány az állampolgárok együttműködését kéri a különleges jogrenddel járó intézkedések végrehajtásában.

A veszélyhelyzet kihirdetése miatt, a járvány terjedésének megakadályozása érdekében a külföldről történő hazatérés után mind a gyermek, mind a felnőtt 14 napig otthoni karanténban maradjanak.

A 15. napon orvosi igazolással látogathatja a gyermek az intézményeket, a szülő a munkahelyet.

Mindannyiunk érdeke, hogy megelőzzük a betegség kialakulását, a járvány elterjedését, és felelősek vagyunk családtagjaink, és a körülöttünk élő veszélyeztetett korosztályban lévő emberek egészségéért, életéért.

 

Az intézmény programjait április végéig szüneteltetjük, beleértve a fogadóórákat, szülői értekezleteket, kirándulásokat, a Tavaszi zsongást, a külsősök által tartott foglalkozásokat- foci, karate, néptánc, hittan.

Nem tartjuk meg a Süni, Virág, Kenguru, Maci, Méhecske, Madárka csoportokban a szülők számára szervezett  nyílt napokat sem.

 

A járványra való tekintettel, amennyiben a szülő úgy dönt, hogy egészségügyi vagy egyéb okból tart a vírustól, és nem szeretné az óvodai közösségbe vinni a gyermekét, és a gyermek felügyeletét meg tudja oldani, abban az esetben lehetőséget biztosítunk a szülőknek arra, hogy önkéntesen otthon tartsa gyermekét, és a törvény által megengedett hiányzáson felüli napokat igazolja. Ezzel kapcsolatban az intézményvezetővel kell egyeztetni.

Továbbá  a szülő köteles tájékoztatni az intézményvezetőt, ha külföldre akarja vinni a gyermekét, és arról is köteles tájékoztatni, ha külföldről érkezik haza akár a gyermek, akár a közeli hozzátartozó, akivel a gyermek egy háztartásban él. Bármely országból érkezik haza akár a gyermek, akár a közeli hozzátartozója, a szülő nem viheti 14 napig, majd a 15. napon orvosi igazolással térhet vissza.

 

Vigyázzunk magunkra és egymásra!

 

Megértésüket és támogató együttműködésüket köszönöm 

a JMK Óvoda minden dolgozója nevében:

 

Rácz Ágnes

intézményvezető

 

Budapest, 2020. 03.12.