Digitális Hírek | JMK Óvoda

Digitális Hírek

Digitális Témahét 2023 - Óvodánk pályázata

-

2023-05-02 03:00


Az alábbi linken a Digitális Témahét keretén belül meghirdetett pályázat projektanyagát olvashatják:

Mi van a kapun túl? - pályázati anyag

IKT Munkaközösség

A szavazás végeredménye

-

2023-04-28 01:49


 

Digitális témahét 2023

-

2023-04-28 01:38


Óvodánk az idei évben csatlakozik először a Digitális Témahét programhoz. A hagyományos óvodai eszközöket, módszereket színesebbé tesszük az IKT adta lehetőségekkel. A gyermekeket az Újpest projekt keretein belül a digitális eszközök is segítik ismereteik bővítésében, ezáltal a digitális kompetenciájuk is fejlődik.

Fontos, hogy óvodában a gyermekeket nem informatikára és a digitális eszköz használatára tanítjuk, hanem oktatási eszközként használjuk azokat; természetesen játékosan az életkori sajátosságoknak megfelelően. A korosztályi adottságok miatt a nagycsoportos életkorúak azok, akiknél ezek a legmegfelelőbben alkalmazhatóak, ez nem jelenti azt, hogy a kisebbek ne találkozzanak alkalmanként IKT eszközökkel.

Intézményünkben egyre nagyobb az IKT eszköztár, aminek bővítése még most is folyamatos, célunk, hogy a gyermekek közé ezeket minél több alkalommal bevigyük, ezzel is változatossá tenni a mindennapi tevékenységeinket és kihasználni változatos fejlesztő hatásukat.

 

Domak-Horváth Viktória

IKT munkaközösség vezető

ÚJPESTI KOCKÁK GYEREKSZEMMEL KIÁLLÍTÁS

-

2023-04-27 11:00


Kedves Szülők és Gyerekek!

Az Újpesti Kockák Gyerekszemmel című fotókiállítás megtekinthető az óvoda folyósóján elhelyezett képkeretekben.
A képekhez QR kódok is tartoznak, amelyekből további ismereteket szerezhettek a képen látható épületekről, szobrokról, hírességekről.
Jó nézelődést kívánunk!

A JMK Óvoda IKT szakmai munkaközössége